Specialisatie – FYSIO ZUYD Maastricht – Maastricht

FYSIO ZUYD Maastricht

Header afbeelding

Adresgegevens

Sint Nicolaasstraat 7
6211NL Maastricht

E-mail: office@fysiozuyd.nl
Tel: 043-3218569

Afspraken

Voor actuele openingstijden en om een afspraak te maken kunt u het best persoonlijk contact met ons opnemen.

Specialisatie

  • Fysiotherapie
  • Geriatrie Fysiotherapie
  • Oedeem Fysiotherapie
  • Ergotherapie
  • Specialisatie Ergotherapie
  • Dietetiek

meer >>

Specialisatie

Fysiotherapie

De fysiotherapeut behandeld individuele of groepen cliënten. De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende Doelen hebben, zoals het verbeteren van het bewegend functioneren.

Geriatrie Fysiotherapie

De Geriatrie Fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur.

Oedeem Fysiotherapie

De oedeem Fysiotherapeut houdt zich specifiek bezig met de behandeling van oedeem in de benen en armen, dit doormiddel van lymfedrainage en zwachtelmethoden.

Ergotherapie

Ook kunt u terecht voor ergotherapie,gespecialiseerd in ouderen. De ergotherapeut grijpt aan op de mogelijkheden binnen de zelfzorg en andere dagelijkse activiteiten afgestemd op het ziektebeeld (dementie, hersenbloeding, reuma etc). Bij beperkingen in het handelen bekijkt de ergotherapeut of de omgeving aangepast kan worden en of er hulpmiddelen nodig zijn. De ergotherapeut komt bij u thuis.

Specialisatie Ergotherapie

Dementie – COPD – CVA – Parkinsonnet -anti-decubitus – rolstoel en woning aanpassing – lighouding – omgaan met vermoeid – werkplek aanpassing

Dietetiek

De diëtiste is gespecialiseerd in ouderen en voedingsproblematiek en cliënten met specifieke aandoeningen zoals stofwisselingsziekten, diabetes Mellitus en maag- en darmproblemen.

Valpoli

De valpoli is een multidisciplinaire aanpak binnen de thuissituatie van de cliënt om het valgevaar te verminderen.
Er komt een verpleegkundige van GroenekruisDomicura een Ergotherapeut en een Fysiotherapeut bij de cliënt thuis. Al de bevindingen worden met de huisarts van de cliënt terug gekoppeld.

COPD Beweegprogramma

Voor mensen met COPD (longproblemen) worden binnen de praktijk speciale beweegprogramma’s gegeven. Deze beweegprogramma’s zijn ontwikkeld met de huisartsorganisatie RHZ maastricht.

Diabetes Mellitus Beweegprogramma

Voor mensen met suikerziekte (diabetes Mellitus) worden binnen de praktijk speciale beweegprogramma’s gegeven. Deze beweegprogramma’s zijn ontwikkeld met de huisartsorganisatie RHZ maastricht.

Artrose Beweegprogramma

Voor mensen met knieslijtage (artrose) worden binnen de praktijk speciale beweegprogramma’s gegeven. Deze beweegprogramma’s zijn ontwikkeld met de huisartsorganisatie RHZ maastricht en de afdeling orthopedie van het azM.

Parkinsonnet

Onze praktijk is aangesloten bij het landelijk netwerk van Parkinson. Met als doel de optimale paramedische zorg te bieden voor de parkinson client. www.Parkinsonnet.nl

Dry Needling

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. www.dryneedling.nl

FysioFitness

Wilt u na uw fysiotherapeutische behandeling toch nog graag blijven oefen dan kunt u gebruik maken van FysioFitness binnen onze praktijk. Er wordt samen met u een oefenprogramma opgesteld. En u bent altijd aan het oefenen onder begeleiding van een Fysiotherapeut